11 August 2009

My Love Little Kitten

Assalamualaikum...


Tanggal 080809...sungguh best sekali...sebab aku dah dapat dah kitten aku...jauh datang..dari taman wangsa melawati...( tq so much buat Kak Sham...dan tq so much buat redmummy ) so..hr tu..aku ngan sabrina pun pergi lah sana...kebetulan umah kak sham pun ada kucing...kucing2 dia laggggiiii lah lawa...semua yang jenis parsi...

So...skrg aku tak tahu nak letak nama apa...nenek aku panggil BABUNG...kih2...dia pun dah ok dah...dah serasi...asyik tak nak duduk dalam cage..nak kuar...nnt leh panjat2...leh tergolek sana..tergolek sini...pastu kuat makan...kah2....nasib baik lah kucing ni dah pandai...nak uhuk ke..apa ke...mesti dia lari masuk cage dan ke pasir khas dia...

makanan nya plak..skrg aku bagi makan whikas for kitten 1-12months...sbb kucing aku baru berumur 2 bulan...so...try yang tu dulu...aku tgh mencari masa nk bawak dia gi groooming..kah2...nak gi klinik..mcm2 lah...harap2...dia pun suka tinggal ngan aku....






























































4 comments:

linda said...

salam....

if possible, go for a good cat food such as royal canin or aims ker... whiskas ibarat jajan utk kucing... mesti u nak kucing u sihat & panjang umur kan... makanan yg baik akan menjamin kesihatan dia....

shuhadachomby said...

w'salam linda...

Really...?? tq atas nasihat tu..almaklumlah ni first time nak bela kucing sendiri..sebelum ni mak abah yang bela..so..klu ada apa2 yg leh di kongsi..sila lah..ni tgh nk mencari info psl cacing dan kutu kucing plak..

tq linda...

Tart LovEr said...

cacing-pegi cucuk.....kutu kucing-frontline spray...makanan-smartheart campur pouch whiskas(untuk naikkan selera makan biskut smartheart)...untuk kurap-dalam tiub kaler oren-putih kat kedai kucing....susu tepung-animalac(tin kaler oren)....ok tak cik su,penerangan aku nihhh?

shuhadachomby said...

haswani ani..

tq lah..aku tau lah ko ni ibu kucing hebat..kah2...nnt aku senaraikan list ko tu...aku pi cari...

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails