12 March 2010

Berkampung di hospital

Assalamualaikum...


Sila baca dengan mood sedih dan berharap...

Actually semasa entry ni di tulis...ai berada di balkoni hospital besar kuala krai.

Why? Why ?

Coz my granny in I.C.U...sob sob..but doc kata still okey..stabil...cuma perlukan rehat yang cukup...

Semalam pukul 10 pg my mom call and ckp nenek ai dah tukar wad masuk lain..ai dah rasa tak sedap hati dah...actually my granny nak operate mata and bila doc check rupa2 nya BP and paru2 nya very trouble..so kena tahan di wad...so mintak ngan bos nak balik..kul 5.30 ptg sampai di KK.

Biasa lah kalau orang tua kena stay dlm wad..mcm2 yg dia pikir..so BP makin naik..tu yg kena letak di bawah pengawasan doc..my granny plak mmg segala penyakit ada yer...lengkap.

HKK ni ai dah tak jejak seingat2 lah 5 tahun dulu..slps arwah atuk dah takda..bila jejak kaki semula..ai rasa cukup takut dan fobia..dulu arwah x da pun time ai yg jaga..okey itu lain entry ai citer...

My auntie dah balik KL dah..so ganti ngan ai,my uncle and my cousin..nasib balik ngan keta..so senang lah nak cr makan..maybe esk ramai lagi yg balik..

Emm...ni baru siap bagi nenek makan..telan ubat..buat nebulizer..and suruh dia tido..klu ai still tercongok tepi dia..mmg dia tak tido..ada saja dia nak borak..dia patut kena rest..tu yg ai tgh melilau2 buat lawatan kebajikan masyarakat di wad merak ni..

Sian plak tengok nenek ni..tak leh bergerak mana2..tangan kiri kanan cucuk jarum air..dada berserabut wayar jantung..mulut plak still terpasang wayar oksigen..emm..kadang2 tukar pakai wayar nebulizer..kejap2 doc dtg check..nak tak nak..kena lah sabar dan relaks kan...

Ni pun segala citer yg tak berapa elok..semua kena block dr telinga dia..nnt x pasal2 BP naik lagi..we all harap nenek dah btl2 stabil dan boleh tukar wad biasa2..baru lah lega...wad skrg budak 12 thn ke bawah x dibenarkan masuk..x leh tipu2..sbb btl2 depan btg hidung nurse..hihi

Emm..mungkin malam ni stay kat sini..fisrt time yer sedara sedari ai nak stay kat spital..huhu..mula lah tny uncle boleh tak ai nak bawak toto,selimut,bantal,lengkap...hahaha..my uncle ckp..ko masuk wad terus..siap tido atas katil..hahahaha..kureng asam..

Okey...tu jer dulu..nnt ai sambung lagi..harap korang doa2 kan semoga nenek cepat2 sembuh kuar hospital dan leh teman ai tgk wayang..huhuhu

Sekian titik...


See youu...



Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 comments:

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

salam...

kina doakan nenek kamu sht.aminnn...

CIK DIVA said...

@kina..


salam perkenalan dan tq so much...muahh...

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails