09 March 2010

ujibakat jangan lupa lirik !!

Assalamualaikum....



gila kentang ai penat sampai 3 hari okey nak ambil masa nak post kan entry ni...huhu...very the penattt sehh....dan yang ai boleh cakap...

MAYBE INI KALI PERTAMA DAN TERAKHIR AI PERGI AUDITIONS...

what auditions...?....

JANGAN LUPA LIRIK !!

serius ai cakap.....PENAT wei....!! mcm mana lah manusia yang tahan dengan dugaan ni semua...mungkin dia orang ni memang minat kan..so tak kisah lah....ai cakap ni dari pandangan yang tak berapa minat nak masuk auditions..







but jangan merusuh dan gelak2 okey....its not me..!!! but ai tolong menemankan my auntie jer yer sedara sedari...

but menjadi peneman ni pun stress yer....stress + penat..but satu ai suka...perut ai memang tak stress....hahahaha...haruslah semua di tanggung beres my auntie ku yang kayo rayo ni...i likee lah....

but boleh ai nak meneman lagi..ai nak letak syarat...kalau tempat nya selesa...ada kerusi...ada air cond...ada tv...ada shopping mall...ada kedai makan...ada panggung wayang....okeyy fine...ai follow.....






auditions jangan lupa lirik ni dah lah buat kat sogo...dah lah sogo ada tengah buat sale...ya ampun manusia sikit punya ramai...ai kalau di beri pilihan shopping kat sogo atau jj ? ai lagiiiii suka pilih jj yer....ai dah boring dah sogo ni...dari umur 6 tahun dok kuar masuk sogo jer...ohhh boleh di kira yer berapa kali dalam setahun ai menebeng di sogo tu...

jangan lupa lirik ni buat nya plak kat tingkat atas sekali...at redbox...dah lah takda kerusi...nak duduk lepak...nak tak nak lepak kat lantai jer lah....

air cond memang ada...but kalau orang dalam tu dah beratus2 orang..takda makna nya ko nak rasa air cond nya....siut jer....so nak tak nak...ai just kejap2 jer lah duduk lepak kat atas tu...yang lain banyak habiskan masa dalam sogo....







habis setiap tingkat shopping mall ai and my auntie tawaf...siap shopping bagai....best lah jalan meneman orang kayo datin2 ni shopping..my rembat jer...tak yah nak check2 harga macam ai mata mesti nak cari yang sale2 bertanda merah2....yang ada 70% jer...hahahaha...

sampai naik lenguh kaki berjalan....memang lah fun...but tentu penat yer....dengan tempat nak auditions tu takda kerusi yang selesa...main belasah duduk lantai jer....emm...nak tak nak..terpaksa lah jugak kan...ni fisrt time ai join auditions kat malaysia ni...tu pun bukan join peserta..join tolong temankan jer...







nama lagi pi auditions JANGAN LUPA LIRIK kan....satu jer ai suka....gilaaaa seh..macam2 ragam kita boleh tengok...macam2 fesyen ai tilik...hahaha...serius...dari tahap yang dress mcm minah indon sampai lah dress macam dayang nurfaizah tu....hahaha..

kadang2 sakit mata ai menengok nya...belum masuk yang datang berkepit ngan pakwe masing2...tu datang ngan pakwe okeylah...ni siap buat cengkerama plak kat tengah2 orang ramai tu...bila dah lama nak menunggu...macam2 aksi lah dia orang buat...dari aksi U sampai aksi 18sx....ayooo...dah lah stress tambah2 ada cam gitu plak depan mata ai...lagiiiii stress...naik rimas yer...







bukan setakat yang muda mudi pertengah umur yang datang....yang bawak cucu pun ada yer sedara sedari...but ada lagi best...yang bercucu tapi tak mengaku dah bercucu...pakai plak mengalahkan anak muda umur 25 tahun....

ai tak tahu nak gelak ke...nak kesian ke...nak sedih ke...pastu bergaya cakap...bergaul mcm umur 25 tahun lah...ayoooo sooooo gedik yer...my auntie pun dah 30an..but nenek tu so gedik yer... kita datang tu biar lah bersopan...kita tu dah lah tua...pakai plak mcm tak cukup kain...pastu duduk melepak gelak2 satu redbox dengar...memang mcm tu lah kan orang2 yang tak cukup kasih sayang gamak nya....

suka ambil perhatian orang lain...kalau dia gelak kuat2...so orang keliling harus mata menajam ke arah nya...so mula lah dia buat aksi menggedik tu.,..oshhhh....memang memalukan...kadang2 terpikir jugak...kita patut mencuba benda yang baru seperti contoh keluar dari kepompom kita sendiri...cuba celik tengok benda baru...and ai dah jumpa dah...tengok gelagat yang kita jaranggg dapat tengok....







kebetulan plak...kl time tu banyak jalan tutup...sebab ada lumba basikal kat tengah2 kl ni...lagi lah merimaskan....

bukan setakat dalam sogo we all menapak...sampai ke kedai2 depan sogo tu we all jelajah...dah nak menunggu lama sangat....bilik auditions nya dah lah satu...orang beratus...tak paham betul ai...

kenapa lah tak di buat banyak2 bilik...baru lah cepat...so....failed lah...dah lah tak jumpa ngan aznil...ni jumpa anita baharom jer...emmm....






my auntie memang minat join pertandingan nyanyi ni yer....and actually my auntie ni bekas pemenang rancangan PASPORT KEGEMILANGAN dulu....

auditions AF time mawi dulu pun dia dapat tawaran sebenar nya...but masa tu AF tak galakkan yang dah kahwin kan..so my auntie tak dapat lah join...

tapi dia memang aktif masuk pertandingan sekitar puchong...serdang... putrajaya ni....memang tu minat nya...kat umah tak yah cerita...siap ada karoke set canggih manggih yer...i like my uncle coz...dia memang bagi sokongan kat wife nya...bagus2....

so...itu lah kisah hari ahad lepas...sampai umah terus ai kong out of servis betul2...memang penat...tapi satu pengalaman yang baru yang ai dapat.....


ok sekian titik..


see you..




2 comments:

Noorul Syuhada said...

cik su, ko tak masok ke?..
gile la diorng ni, tggu berkurun pun sggp..

CIK DIVA said...

@shu

takda makna aku nak join shu..tp aku sempat call mekdah suh dtg and join..tapi dia ckp takut mak dia pengsan..hahahaha...

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails