27 April 2009

...Hari Minggu Chomby....

Assalamualaikum...

Haluu...haa...apa aktiviti korang hujung minggu lepas...?? aku mcm biasa...lepak jer umah auntie aku...selepas balik dari menonton teater...terus aku lepak tak ke mana2...kalau nk tau...ikut lah retetan ini....kih kih.


AKTIVITI PERTAMA...
jadi nurse tak bertauliah...

Hari jumaat malam..kakak aku ada dinner...so malam tu dia check in kat hotel tempat dinner tu..pagi sabtu aku yang pergi ambil dia..sbb malam tu nya kita org nak g tgk teater...nak di jdkan cerita..dia demam lah plak..terpaksa lah aku jadi nurse...dah lah husband nya kena g kursus..ciann..tp yang best nya...aku paksa dia makan ubat..mmg tepat waktu kena makan ubat...aku paksa dia makan...kah kah kah...penakut makan ubat...tettttt.....

gmbr ni kat dlm bilik hotel holiday inn glenmarie...



AKTIVITI KEDUA..
Acara memasak..kih kih...


masa ni dlm keta tgh tunggu auntie aku beli brg2 kat psr..
sejam selepas balik dr pasar...mula goreng ikan...
pastu auntie aku ajar cara2 nak tumis bawang sampai garing..kah kah..
tadaa...ini lah hasil nya...ikan goreng berlada...nyum nyum...

AKTIVITI KETIGA
Jadi pelayan cafe....

Hari ahad lepas..cafe auntie aku sibuk sangat...sebab ada dua sukan yang berlansung di kompleks sukan negara shah alam..mmg auntie aku ada cafe kat kompleks tu...so..dia tak cukup kakitangan..terpaksa lah aku kena tolong...dr kul 8 pg sampai lah kul 4 ptg...fuhhh penat siutt,..,.,



ini lah ahmad irfan hilmi..anak bongsu auntie aku...



masa ni dah beransur kurang sibuk...





kanak2 krista tadika bersukan...





walau penat...sempat berposing tau..
AKTIVITI KEEMPAT...
Adoooo....aku sakit gigi....
haa...last hari minggu...aku sakit gigi...ini di sebabkan gigi geraham bongsu aku tumbuh...korang tau tak mcm mana sakit nya...mmg tak leh makan benda keras...aku makan bubur jer...tp..mesti bubur mcd tau...kih kih...so..malam tu aku tido bertampal lah pipi aku ngan koyok ni.. 3 kotak sekali aku beli..sbb nak mengurangkan sakit ni...klu korang ada idea mcm mana nk kurangkan skait ni..bg lah tau...



bertampal pipi aku...adooo.....




3 comments:

Anonymous said...

poyo lar ko.gmbr sakit gigi pon nk kna letak ker?huhuhu

chomby said...

yer arr...
aku btl2 sakit gigi tau..

Cik_daya said...

cian nyer sakit..semoga cepat sembuh

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails