14 December 2010

dah cantik selepas rawatan laser

Assalamualaikum....


tanggal tarik 4/11/2010....aku serah diri ke hospital HKL bahagian determalogis...( btl ke ejaan nya ? )..sebab...sebab...sebab nak tantekk...hahaha..

aku betul kan dagu okey...hahahahah...tak lah wei...aku buat laser jer...




okey memula tengok gambar yang lama...hahaha...konon2 nak tunjuk perubahan lah,,..








haaa....aku nk buang benda ni lah kat muka ni...sebelum ni takda kesedaran pun nak buang...bila aku tengok benda ni semakin banyak tumbuh and semakin membesar...baru lah timbul kesedaran..

sebelum ni macam2 family aku dok nasihat...arghhh aku lantakkan jer...time tu bebudak lagi kot...belum nak jadi wanita...tak penting pun kecantikan ni...

so bila dah timbul kesedaran...baru lah aku menggagahkan diri pi jumpa pakar situ sini...kena tolak situ sini...almaklumlah nak buat kat sepital gomen kan..lagu ni lah...janji free...

sbb aku pernah check kat DEMC shah alam..mak kooo...gila mahal kos rawatan laser ni...time aku check tu mmg lah free coz bawah panel...tp bila nak buat mini operation tu sampai makan rm500-600 hinggit....idak koser lah aku...so redah jer kat gomen HKL sbb situ jer yg blh buat...siap2 aku bawak GL...mmg free..!!





sooo...hari yg di tunggu dah tiba..tanpa di temani sesapa...aku pi sorang diri jer...fuhhh mmg berani okey...

bila sampai ada lah 2 3 orang sedang menanti jugak...then aku kena panggil masuk bilik persediaan sbb dia nak tampak krim bius katanya...seperti dlm gambar tu lah muka aku...

hahahaha kelakar pun ada...tapi nak cantek kan..tahan tahan...hahaha..

1 jam jugak aku kena bertempek yang benda ni...dia letak krim tu kat mana aku nak buang benda tu...then dia tampal ngan plaster...sbb takut kena mata atau apa2 lah...

bila dah cukup 1 jam..baru nama aku di panggil...gila time tu tgn kaki aku sejuk okey...mana pernah seumur hayat aku buat mini operate ni...

so then masuk ada sorang doktor cina and pembantu nya...aku kena bukak tudung then dia pakai kan baju dia org lah...lepas tu kena baring...bila doktor kata ready okey...aku terkejut sesangat sbb dia buka mcm lampu btl2 depan biji mata aku...time ni pejam..tp still silau..dan cahaya tu mcm panas2 jugak lah...

then doktor mulakan...agak sakit jugak lah walau dah pakai bius tu...still lagi boleh rasa time dia laser tu..ada bau2 hangit pun yer jugak...setengah jam jugak aku berpanas...mmg panas lampu tu,..bila dah siap..salah satu bekas yg di buang tu bleading...sbb dah termakan kulit kot...sangat lah sakit sbb pedih...so doc tahan kejap...kasi bleading tu stop...bila dah okey..dia kasi kuar then ambil ubat...then aku blh balik...








sooo ini lah hasil nya selepas di laserkan semua ni...nampak mcm merah2 kan..tu adalah bekas2 yg di buang tu lah...

doc pesan dalam 1 2 minggu tak leh direct kena cahaya matahari...sbb takut ada infection...dan selalu kena sapu ubat antibiotik...

alhamdulillah...aku takda kena pape jangkitan..cumaaaa !!...aku perasan kulit muka aku gelap dari biasa...mungkin sbb aku lama duduk bawah lampu panas tu..agak terbakar skit kot...mcm gelap skit...ada tak sabun yg boleh cerahkan kulit..? aku ingat tak nak dah pakai pencuci muka yg ada chemical tu...aku nk pakai sabun yg semula jadi jer..








tadaaaaa....ni 2 keping gambar selepas di laserkan...dah takda bintik2 hitam lagi...baru lah ada keyakinan...hahaha..

doc tu siap cakap lagi...ni mesti u nak kahwin kan..sbb buang benda ni...alooo doc..tak kahwin pun tak leh buang ke...eee..kepochi btl doc tu..hehe..

so skrg...still ada parut lah skit2...mcm mana ekk nak hilang kan parut ni...?? nak pakai apa..??


tocehh..,

6 comments:

mar said...

sakit x wei???ko pakai bio oil...elok sgtt..tapi kena disiplin la pakai tu..insya'Allah akan ok...

Shuhada Samri said...

@mar

sakit tak sakit pun kena lah tahan..nak cantek kan ? hahaha..tp bio oil tu ada sabun pencuci muka tak..?

Che Kay said...

wah~~~~ kagum~~~

Anonymous said...

dh lama teringin nk wat gak tp blom ada keyakinan n kekuatan...n bab nk kna jga pas rawatan tu agak ssh kn?

Anonymous said...

baru semalam buat rawatan laser..utk buang pigmentation...mula2 tu parut dia mmg hitam ke? hu hu...

░♥si lampu neon♥░ said...

saya nak buang parut kat muka ni..leh pakai laser tak ? takut nanti kena laser bertambah hitam pulak parutnya...risau la nak mencuba laser..ada saranan atau nasihat tak untuk laser treatment ni ?

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails