08 December 2011

The Pasar Baru Bandung

Assalamualaikum...

bila turun dari kawah putih tu kan...dah nak masuk kul 5 gitu lah...
kita orang decide nak ke Pasar Baru..


ini dia Pasar Baru Bandung...tengah2 kotaraya bandung..
bandung memang bandar yang tersangat lah padat okey..
dengan jem yang hazab...tapi takda pernah pun dia orang excident...

dah lah jalan dalam bandar dia orang ni kan semua nya sehala
padahal dari hotel kita orang nak ke pasar baru sangat lah dekat..
tapi dah sehala kena pusing serata alam tempuh jem traffic light bagai
baru lah sampai...huhhhh tak mesra rakyat betul..

okey citer pasar baru ni kan..memang femes lah..
kalau datang bandung tak datang sini..hemmm rugi sesangat
kat sini mcm2 ada okey..kain baju pasang memang banyak
aku pun sempat lah rembat 3 pasang kain baju..utk buat raya..
auntie aku pun sama anak beranak semua kain baju sini jer okey...

murah okey berbanding di negera kita tu..
kain cotton gred A tu kalau semeter dapat lah paling mahal rm7
kat malaysia mau nya cecah rm20++ semeter
pastu aku beli telekung sembanyang...
beli beg kulit for abah...full lether aku dapat rm80 jer...muahahahaa


yang ni auntie aku jumpa kat tepi pasar baru tu..
barbie ni sekor kan kalau kira duit kita rm6 jer...
hahahaha apa lagi auntie aku borong utk anak dia tak silap aku dekat 12 ekor
siap baju aksesori nya sekali okey..
orang yang meniaga tu pun ternganga tgk auntie borong bagai nak rak..

aku dah takda adik pompuan kan..nan hado lah aku nak beli..
aku tukang tengok jer..
masa we all g pasar baru ni..yang lelaki nya semua balik hotel dah
uncle aku malas nak menunggu wife nya shopping kan...
serius auntie aku shopping tak 2 3 jam tak sah...
so dia orang balik hotel..aku ngan auntie then anak dia 2 orang jer turun
bila dah habis shopping..just call pak supir

oh yer memang sorang satu ada nom indon kat sana
nom nya adalah sangat panjang..
tu pun pak supir jugak yang tolong aktif kan..
siap2 save dalam hp memasing..nak call just dail jer

masa dalam pasar baru ni aku dah terpisah ngan auntie
so aku jalan sorang2..takda hal punya...
so senang lah aku nak cari apa barang aku nak
pusing2 tu kan..sekali aku sesat..hahahaha
tak jumpa tangga nak turun bawah...
pasar baru ni tak silap aku 7 tingkat semua nya..
dari bawah sampai atas semua jual kain baju..beg..kain pasang

memang best lah shopping kat pasar baru..
yang penting kena pandai nak mintak kurang
aku memang tawar2 kalau tak kasi jugak
aku buat2 muka mcm emmm x pa lah i cari kedai lain..
tak sampai 3 langkah confirm orang tu mesti panggil balik...yessss

hahaha itu lah taktik aku...
mana2 kalkulator memang ada dalam beg..senang okey..
sampaikan aku beli kincin banyak sampai 30 pcs
aku bayar tak sampai harga rm15 jer...hahahahaha
auntie aku pun siap suruh aku yang tawar kan barang dia nak...

dah habis shopping call pak supir..the boys siap2 ada dalam van
then kita orang sekali lagi pergi ke cihemplas town..
kita orang pergi hard rock cafe dan levis punya butik
semua shopping lagi..
aku just shopping baju tshirt hard rock 2 helai
uncle siap beli jins bagai...siap potong situ..
auntie beli cap..beli jaket lagi..
tak yah citer lah uncle auntie tu habis berapa ..serius banyak..hehe

so dah malam pun..cari kedai nak dinner
kita orang dinner kat nasi padang jer...
emmm boleh lah telan walau tak sedap macam kat sini

lepas tu balik bilik..dah nak kul 11 malam dah..
sampai bilik campak barang2 mandi...
anak uncle 2 orang dah lena dah tido...
so aku lah sengsorang...ngadap tv..
tv nya macam2 siaran plak yang dapat..memang best lah...
tengok jam dah nak kul 12.30am
baru jer aku terlelap tetiba hp aku bunyi..

tengok mak aku call...dari malaysia ni..
kalau malaysia time tu dah pukul 1.30 pagi..
aku dah berdebar semacam dah...bila angkat tu terus aku terduduk..
emmmm...
nanti aku sambung next entry...

actually aku tak pernah entry kan peristiwa ni..
sebab aku takda kata2 nak tulis..
emmm...tapi kat fb dan twitter masa kejadian dah tau..

okey sambung next entry..





1 comment:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



Blogger templates

Related Posts with Thumbnails