17 February 2010

shah alam - midvelly - pavilion - star hill - shah alam

Assalamualaikum...



Hari rabu 2 3 hari lepas cik diva cuti okeyy....

haruslah kena cuti kalau dah malam hari selasa tu sampai betul depan pagar pukul 12.30 malam...mau nya ai tak cuti..but memang awal2 dah apply cuti...tahun ni azam tak nak cuti banyak2...

save cuti for spesel day jer...huhu...dah kata nama nya cuti...cik diva haruslah dah bersusun plan dalam kepala otak ni...mana plan with my sis dengan misi yang hebat...mana plan with mg gf aktiviti meronggeng wayang....tengah2 cuti tu pun..my gf dah siap FB timetable movie baru bersusun kuar ni...start esok okey show pukul 2 tgh hari...tunggguuu next blog....

so..kebetulan student cuti my sis pun leh lah kuar ronggeng2 dengan senang hati...kali ni we all ada misi best...serba maklum lah yer..my sis adalah pencinta designer handbeg so..we nak survey handbeg in the butik yang ai pun sukaaa....coz we all leh gilir designer handbeg...







bfast tosse masala dulu...we ronggeng dari pukul 10.30 pagi dah terpacak at MV...huhu...pusing2 dalam tu nan ado lah the butik itu...masuk the gardens jugak...masuk butik longchamp cari backpack...i like design dia....simple gila...

masuk robinson....sambar shoes lagi...hahahaha...opsss.....

sini tak best...we all kuar pi pavilion....yehaaa....best wei...pavilion ni...macam2 ada...







kebetulan baru lepas CNY kan...so agak ramai lah cina2 dari segala pelusuk negara...macam2 ragam yang ada....

but kami bukan lah nak ukur jalan in building pavilion ni..we all nak ke seberang pavilion tu yang memanggil2 we all datang...berpusing2 kejap cari pintu nak kuar..hahaha...almaklum lah bukan selalu pi pavilion tu....

haa..we nak ke sini okey....







tadaaaa.....i likeeeee....first time ni nak masuk dalam ni....







di malaysia ada 2 jer butik ni...satu at star hill bukit bintang satu lagi kat klcc...jenuh nak mencari ni butik wei....huhuhu..












haaa....see see....wahhhhh i like lah....agak ramai jugak orang dalam butik ni...kebanyakan pelancong2 lah....gila banyak duit lah dia orang ni....

ada satu lady tu...dok belek2 itu beg berharga rm36k woo.....banyak handbeg2 yang baru keluar...design baru2...ramai dalam tu setakat rm10k ke atas...main bayar jer dia orang ni...handbeg2 ni semua siap ada surat beranak lagi...

ai dok cari2 jugak kot2 ada beg tok ti dalam ni...hahaha haruslah ia nya limited kan...and staf2 kat sini pun semua peramah mesra alam sekitar...takda lah rasa terpinggir,,,hahaha,,,

but ada lah satu dua handbeg yang my sis aim...and ada terbeli satu...opsss....huhu...but still di bawah lingkungan budget...chayok2...


takda lah lama pun dalam butik tu...keluar tu masuk balik pavilion cari makan plak...huhu....memang ramai sungguh...ada jualan2 lagi kat tengah2 ni...















nak membayar parking pun sempat posing yer....oh yer...satu jer yang ai tak berkenan kat pavilion ni...parking dalam ni sungguh azab gila..dah lah jalan nya bersimpang siur...masuk2 jalan mati...pusing balik...masuk2 pusing balik....dah lah time nya 15 minit lepas bayar kena kuar...dah kena rm5...nak cari pintu kuar sikit punya susah...dok pusing2 tempat tu jer....

signboard nya semua bodoh...tunjuk arah keluar...but takkan nak rempuh dinding...bangang kan...? bila masuk kad...kena tendang lah...orang parking tu suruh pi bayar lagi...kena bayar rm3 lagi...memang buat duit betul...

lepas ni sapa nak gi pavilion...parking kat sg.wang lagi senang....







fuhh...rongggeng we all kali ni jauh tu...sampai ke bukit bintang nun.....

but kalau tak try pergi sampai mati ai tak tahu jalan...ni nak pi pun siap beli peta KL okey...hahahaha....bila nk pergi pandai gila cari jalan...bila nak balik entah mana2 lorong we all masuk...hahahaha...

tapi tak sesat kata orang tak pandai lah...sekurang2 nya..lepas ni ai ingat dah jalan nak pi....lagi senang naik monorail jer...

so handbeg2 tu dah di survey boleh lah di beli..beli via online lagi murah rasa nya...huhu...pape pun tunggu,,,,


see youu....xoxo...




2 comments:

Che Kay said...

yang 1st picca tu boyfren ko ke?

CIK DIVA said...

@che kay

hello tu mat bangla mana entah aku pun tak kenal okey...hahaha

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails