24 December 2009

setahun sekali....

Assalamualaikum....


wehuuu...selamat pagi khamis....

hari ni ai nak tunjuk ai pakai eyeshadow kooo.....actually..ai pakai start cuti sem hari tu....hahahaha...nak di ceritakan..alat2 make up ai hanya akan di gunakan dan bawa ke ofis hanya setahun sekali jer....

tu pun time cuti sem....hahahaha...tu sebab kalau time cuti sem...saya adalah seorang yang melaram tahap gaban....sebab tidak terkejar2 masa...dan muka tidak kusam...sembab seperti orang baru lepas bersalin...hhahaha








kalau tidak cuti sem...jangan harap lah nak tengok ai bersolek beria2...pakai eyeshadow berkaler2 okey....ai lebih senang natural beuty dari mencalit berbabagai2 kaler itu....

di sebabkan tuntutan keje yang membebankan ai...so...make up2 time tak cuti sem..adalah di campak dalam drawer sahaja...ohh..pleaseeee.....kecuali ada seminar...kursus yang memerlukan ai berada dalam air cond 24 jam...ohh..itu boleh lah ai tempek2 compact powder itu...hahahaha...but still tidak ku tempek eyshadow....

why ?....i dunno lah...maybe skit merimaskan lah time berkerja nak pakai eyeshadow..blusher bagai...mascara dan eyeliner hitam calit2 tu...ai kan kerja nya berlari situ sini...soo...tidak lah sesuai bagi ai...lain lah kalau mcm sekarang....hahahaha..nanti ai jadi pontianak menangis air mata hitam....





cuti sem adalah ai bersenang lenang goyang kaki datang melenggang2 okey....air cond atas kepala 24 jam...so...enggak kisah kalau ai tempek tebal 14 inci....berkaler2 setiap hari..sampai kan ada plak yang tadah muka....

ciksue....aku nak make up jugak....cepat lah...aku nak g dating kejap lagi....

labglow pun di buka jugak time cuti sem....hihihi....but i tak kisah...coz ai suka conteng2 muka ni..buat eksperimen...

oh yer....kalau perasan alis kening ai juga sungguh cantik....( kaedah puji diri sendiri..)...tapi awas...!!! ai TIDAK atau NEVER mengandam alis kening ai okey...!! itu nampak macam terbentuk seperti di caras alis kening...di sebabkan make up yer korang...

walau sudah banyak kali di tanya...pernah sekali time cousin ai kahwin..so ai tadah lah jugek muka kat mak andam tu...

wei dik non...meh mak andamkan alis kening ko tu...sungguh lawa kalau di caras...runcing seperti ziana zain dik oii...ee..bersepah2 mak tengok...

ingat nak lawa...nak jer ai..hahahaha..tapi belum pape my mom dah kuarkan pitching nya...hahahaha...so...no no no no nehi nehi...

mekdah selalu jer ajak ai pi masuk belajar cara make up di redglow...sek9 pun dah ada sekrang...tapi..emm..nanti lah dulu...pikir2...dari pi belajar make up yang setahun sekali ni jer..baik ai pi kelas dslr ai tu..ada pakedah nya jugak...

tapi...kalau korang nak cari tempat belajar make up..mengandam pengantin ke apa...semua ada di redglow sila lawat website dia orang....

memang lawa dia orang make up....duta nya jugak udah tentu the diva merah redmummy vouge
pun menggunakan khidmat pakar2 redglow...so..cepat2...

oh yer....selepas ni ai akan berehat panjang yer korang....so update blog ni akan rehatkan kejap kot...but ai still berada di facebook...pape hal..follow....hihihi...

ok...malam ni ai nak tengok avatar....esok...sessi lawatan rasmi kaum kerabat...lusa...im terbanggg cutiiii....yahooo.....


see youuuu....



2 comments:

Che Kay said...

gitu la cik diva! ai tgk gambo model u tu macam kenal la. hehe

shuhada mohd samri said...

hahaha..

harus lah ko kenal che kay...tapi model entry mana..? hahaha

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails