18 May 2010

happy mother's day tanpa mother di sisi

Assalamualaikum...


teehheeee....lambat siut me nak buat entry kan...

gila bersusun entry.,.but satu pun enggak boleh nak post kan lagi...kesibukan melampau...this week memang pack gila..bak kata my sis...me jadi bisneswoman this week..hehehe..

okey...harap masih belum terlambat me nak ucapkan...Happys Mother Day...memang me tak sempat nak sambut ngan my mom..but takda my mom...me ada ramai auntie2 di sisi...and nenek dua2 belah mom dan abah...

so....satu hari tu...me terima call dari cousin me...azah and jemput join dia orang celebrate mother's day kat umah mak long kat bandar kinrara...adalah buat makan skit2..







and masa tu plak me ada kat kedai auntie izan..lepak2...dan me pun berkira2 lah ni...nak pergi ke tak nak...bila me pikir2 kan...okey jugak join..lagi pun me dah lama tak jumpa mak long..auntie cikyah...nenek..dan cousin2..and anak2 cousin me...so..okeylah..lagi pun takda kerja pun...so hala kereta ke bandar kinrara...

masa tu pun dah pukul 1 tgh hari...and sampai sana..tengok semua dah siap dah makanan nya...mak long buat nasi kerabu...wahhh me dah lama tak makan nasi kerabu...and ada sebiji kek...so kata nya...sambut mother's day ngan 5 wanita yang bernama ibu...

nenek
mak long..
auntie cikyah..
athirah
azah

and me..??? when..? hahahahaha...insyaALLAH..adalah satu hari nanti kan...gegak gempita lah umah maklong yang kecil tu...but we really enjoy...

siap makan...layan astro...layan dvd..siap tido..pas tido bangun makan lagi...pastu borak tak habis2...

itu lah yang me maksud kan...walau my mom jauh kat kelantan..but me di sini di kelilingi oleh sanak saudara...dan memang semua auntie2..uncle2..cousin2 semua dah menetap kat sini...so..kalau me masuk wad ke apa ke...belum sempat mom abah sampai...dia orang boleh tolong take care me dulu...

so bila jumpa haruslah me jumpa 3 budak kenit..hehehe...dah besar2 dah semua nya...perangai sorang2 pun boleh tahan jugak...sooooooo big grumpy okey...uiii masing2 nak tunjuk terer semua....







this raja nur amelia raja mohd azizi...hehehehe...ni cucu kesayangan my mak long...ni tak leh jalan lagi..but sungguh laju bila naik walker dia tu..habis semua orang dia langgar...







ni plak Qaseh Nur Qistina Jamaluddin...ni minah ni bulu mata dia korang tengok...im soooo jeles lah wei...gila panjang dan melentik....ni mesti dah besar gila bangga riak sbb dia ada bulu mata lawa...uwekkkk...







korang cuba teka...yang ni boy ke girl..??? hahahahaha...i like this pic...nnt besar klu sempat panjang umur...me akan tunjuk semula...

siap pakai anak tudung yer...tudung plak sponsor by mak long...hahahaha...so budak2 tu semua kami kerjakan pakai tudung ni...ni dah takda keje...per lagi dok menyakat lah budak ni...

pukul 8 malam jugak lah kami semua balik...dah buat sepah kat umah maklong...dah kenyang...baru ingat nak balik...walaupun penat...but im still happy..walau tak dapat sambut mother's day ngan my mom...terubat lah sikit rasa sedih dan rindu...


sekian titik...

2 comments:

Tart LovEr said...

budak last tu lelaki dan dia sgt comelll....budak ni ada dalam post ko pi putrajaya..sampaikan kiss2 kat pipi dia yg bam2 tu tau=)

Shuhada Samri said...

@wani..

wahaa...hebat mata ko wei...hehehe ok2 i will....

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails