13 May 2010

team piala thomas...CHAIYOKKK !!!

Assalamualaikum....


fisrt sekali..me nak laung cam gini...

MALAYSIA BOLEH..MALAYSIA BOLEH...!!!!

okey ini disebabkan oleh demam piala thomas lah ni yer....but sekarang kita hanya ada game piala thomas jer...piala uber dah terkubur dah....tahniah lah kepada team piala thomas sbb dah berjaya masuk ke separuh akhir...







so...gila marathon menengok game ni petang semalam..dari pukul 6 petang sampai pukul 11.30 malam..fuh gila bedebar tengok game dia orang...macam-macam me rasa...kejap baring..kejap tercongok sambil mata memang tak lepas dari screen tv...

dah lah semalam dok belengkar kat umah auntie jer...dah dari pagi sampai ke petang me berumah tangga di hospital putrajaya...hantar nenek check up...so petang tu memang me lepak selepak lepak nya depan tv...







walau adalah dalam setengah jam gitu...tetiba hujan lebat yang amat...korang semua pun tau kan mcm mana lah siaran kalau sapa2 pakai astro kan...memang tergendala lah kejap...but still boleh di cover lagi...

me plak sambil tengok game tu sambil dok berchit chat ngan mr.pr ku yang jauh nun di sabah...biasalah MJ tu dok korek rahsia ku dengan zakry beregu kedua negara yang malam semalam memang perform yang bangaaatttt bagus sekali...

lepas game tu me dah berwish2 ngan mamat tu...huhu







lepas ni haruslah lagi gegak gempita lah di stadium bukit jalil tu...malaysia turun bertemu dengan china...musuh tradisi tu...indonesia plak bertemu dengan jepun...emm..korang dah boleh teka2 tak sapa yang masuk final nanti...

semoga team piala thomas kita terus fokus dengan game yang akan datang ni...ini lah game yang sebenar2 nya...yang menentukan kejayaan milik kita...bukan senang yer korang nak menggalas cabaran ni...lebih2 lagi bila bermain di tempat sendiri...

bila tak perform dengan baik...tak pasal2 kena boo...jadi untuk selamatkan keadaan...haruslah perform dengan baik sekali...kita tak rasa apa yang dorang rasa yer bila berdiri dalam gelanggang tu tengah2...sorang2 plak tu...haaa...baru lah ko kecut perut nak berak terkencing semua ada...

betul..me tak tipu...me pernah rasa yer sebegitu...lebih2 lagi bila kita yang nak kena menang ni...nak menentukan kalah ke menang...addoooooo lagiiii lah nak pengsan rasa nya...hehehehe..

but...kalau dia orang tak leh control semua ni...takda lah jadi player negara kan...okey..pape pun..jom kita sokong team kita...ayuhhh semua..bangkit smabil melaungkan

MALAYSIA BOLEH...!!!



sekian titik..

3 comments:

sizukaDeboss said...

wah bestnye dpt tgok match.smlm tak sempat nak tgok on9..-____-'..lagipun tak best tgok on9..*sob*

shuhada said...

@sizuka

wahhh rigu lah..takpa2..janji tengok separuh akhir dan final nnt yer..

maju lah sukan untuk negara..

Che Kay said...

erm.......

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails