06 May 2009

Berangan Tahap Dewa...

Assalamualaikum...

Haluuu....emm...hr ni boring gila..takda benda nak buat...so..apa kata kita berangan skit...kah kah..tak kena bayar pun...ok..kita bayangkan yang kita ni kaya raya ( asyik klu berangan mesti nak jadi kaya..jd lawa/hensem..baik hati..lemah lembut..dll ) kah kah...tp hari ni takpa..sekali sekala jadi kaya...aku pun sempat lah grab mana2 gambar dari tiga jenama yang aku suka berangan kalau lah jadi kaya okeyy...!!..tentu nya LV ..GUCCI dan COACH...emm..bila lah nk dapat present dari brand ni..ada tak sapa2 nak kasi hadiah..ke.,.free ke..agak2 dah boring pakai..leh lah bagi kat saya...ngeh ngeh,.,.ok jom tengok apa yang aku sempat buat...ini bayangkan dalam seharian kita bergaya lah okeyy!!!...


Ok...kalau hari biasa...aku nak pakai beg-beg ni...bergaya siut...memang lawa...harga nya pun lawa...mesti klu time aku jalan masuk kedai-kedai makan mesti mata tak lepas tengok beg yang aku bawak ni..klu nk tau..itulah tabiat aku klu duduk di tempat awam..suka tengok beg2 yang manusia bawak lalu lalang depan aku...kah kah..alah..bukan kena bayar pun..



ni beg dr LV ni beg dr GUCCI ni beg dr COACH
Ok...lepas tu..katakan lah aku ni nak gi kenduri kahwin...mesti kena tukar beg...mana boleh bawak beg yang sama hari-hari pakai..kah kah..kata kaya...mesti banyak koleksi beg...baru lah orang-orang kat kenduri kahwin tu dok celik mata kat aku jer...
ni beg LV ni beg COACH ni beg GUCCI
Lepas tu..kat tempat keje pun kena jaga standard...time masuk meeting...buku notes pun mesti hebat..tak main lah kertas A4 paper tu jer...mesti ada buku agenda yang hebat gila kentang...kah kah...


dr LV dr GUCCI
Nak gi lepak malam-malam kedai mamak pun mesti hebat tau..walau hanya setakat nak pergi beli roti canai ngan teh tarik jer okeyy,,,,kah kah...

dr LV dr GUCCI
Nak balik kampung pun mesti bergaya...almaklumlah jauh kampung...jadi takut baju rosak atau terasa haba kepanasan dalam beg...so...kena pakai lah beg balik kampung hebat skit...kih kih kih...

dr LV




Masa itu penting...jd nak tengok masa pun mesti masa dari jam yang berkualiti...kah kah kah...



dr GUCCI

Salah satu lagi...kalau dah kaya..mesti selalu pergi melancong...so...beg nak gi melancong pun mesti di ambil perhatian..beg ni kita akan bawak kehulu kehilir..jadi mesti tidak menyusahkan kita okey...mesti berkualiti dan yang penting..hebat dan nampak kekayaan kita..kah kah kah...


dr LV dr COACH
Ini pun penting ni..untuk menjaga penampilan kita yang sememang nya kaya dan hebat ni...cermin mata..!!!


dr LV dr GUCCI
Dan paling penting dari segala yang penting...adalah apa yang kita balut untuk melindungi kaki kita yang setiap minggu pergi salun kaki..kah kah...dah tentu kasuttt...!!...orang kaya..mesti jaga penampilan dr atas sampai ke kaki...kaki penting ni okeyyy...jalan mesti bunyi detap detup detao detup tau...baru lah di katakan hebattt...tettttt
dr GUCCI dr LV dr JIMMY CHOO







dr LV dr GUCCI




Dan kalau lah kita yang kaya raya ni ada anak kecil...balut lah kaki mereka juga dengan kasut yang berkualiti tinggi...kah kah kah..baru lah anak-anak kita nampak hebat...





dr GUCCI



oklah setakat itu dulu masa kita berangan dah tamat...ngeh ngeh ngeh,.,.tapi moral dr cerita tu...klu kita mampu memeliki brand2 itu semua tak salah...tapi klu dha tak mampu...bersyukur lah dengan apa yang ada...lebih senang cakap...lu pikir lah sendiri...kah kah kah...

4 comments:

KaY FaiZaL said...

gituh angan2nya! hihihi

Anis said...

hi dear :) its ok to have big dreams.insyaALLAH someday,u'll get it :) start from below pun xpe.dulu nis pun start from no brand,then medium brand.n alhamdulillah,dpt jgk yg kite dreamt kan :) no worry darling.i do pray for u :) best of luck sweetie! :)

Ninie said...

tak pe2 angan2 biar tinggi...go & get it hihihi...chaiyok!

shuhadachomby said...

kay kay: hihi hebatkan angan2 aku..

anis: amin..hrap2 lah me pun dpt mcm u..tp skrg leh berangan lah dulu..kih kih..

Ninie: tu lah pasal..chayok..!!kih kih

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails