27 January 2010

deria rasa korang hebat tak ?

Assalamualaikum....


wahhh....i like this entry lah.....why ?

dah lama ai tak berkongsi cerita pasal makan makan and makan...hahahaha....

ok kali ni kami try kedai baru...actually orang nya dah lama we all makan makanan nya..but dia orang dah bukak lagi satu kedai...






taraaa......perkenalkan SAAD CHAR KUEW TIEW....very the nyum2 okey....kalau kat sek7 dan sebelah2 seksyen nya..mungkin student2 uitm ni dah biasa makan char kuew tiew ni kat food court sek7 tu...sekarang dia bukak lagi best and selesa lah kedai nya....di sek7 kat tasik tu...

tema nya ai pikir hitam putih kot....







boleh di katakan semua putihhhhh jer....tapi sikit bau cat lah....failed lah skit...mungkin terlalu baru di bukak.....ada lagi satu failed pasal air nya....tak berapa lah skit...kak kema kata air nya mcm tak masak...we all boleh rasa okey..almaklum lah semua yang pergi semalam semua orang2 kuat food tech...so..,lidah ni dah imune dok try2 macam2 sample kat lab tu..

sampaikan air yang tak masak pun we all boleh rasa...ada skit bau klorin...and rasa payau semacam...itu bab air...kalau bab makanan pulak char kuew tiew dia memang best lah...dulu time ngan shu...hari2 we all makan kat situ..heheh..shu ko tak rindu kat char kuew tiew tu ke...almaklum lah tekak ko skrg dah terima spageti memanjang....hahahaha....







ni acara petang semalam lah...alang2 aku kena stay kat lab sampai malam tunggu kak kema...sebelum my gf gi gym..we all try lah kedai pak saad ni...kebetulan mekdah ngan kak kema dok jogging2 kat tasik tepi tu...ajak lah sekali...

so..kedai nya oklah...selesa...cantik...putih suci lah...emm...baru bukak putih lah kot...hahahaha...tettt....opss tak leh hentam teruk2..nanti ai kena saman....







strategik jugak lah kedai nya...dekat ngan perumahan...dekat ngan tasik...memang senang lah anak-anak muda nak melepak makan-makan....kawasan bangunan ni memang baru di bukak...kata nya belakang kedai pak saad ni..nak bukak kopitiam hailam..

oh yer...pasal kopitiam hailam ni kan...we all food tech ni adalah jalinan yang agak terus dari jabatan agama islam bahagian halal haram ni...and dari sumber2 yang kami dapat berita...banyak2 kopitiam di malaysia ni...KOPITIAM HAILAM satu-satu nya kopitiam yang ada sijil HALAL dari jabatan agama islam malaysia....so...emm,..no komen..

dan satu lagi pasal coklat ferrero rocher tu dengar2 khabar mempunyai bahan ramuan yang tak halal kita makan...from tun teja yang praktikal di gardenia shah alam...emm...tu pun tak tahu lah macam mana kan....just nak kongsi ngan korang semua...







see....kan ai cakap tema putih kot...pinggan nya pun putih...ni char kuew tiew besar special okey...nyum2 ada udang 3 ekor lagi...







with mekdah yang baru balik jogging but...dah mengadap char kuew tiew sepinggan...hahahaha...turun 1 kilo...naik 2 kilo...nasib lah ko ni badan kecik celeh mekdah woii...takda lah cam kungfu panda ai ni...hahahahaha...


see youu...




3 comments:

Che Kay said...

menggoda la char koewtoew tuh!

Noorul Syuhada said...

cik su, char kuey teow tu mana bleh lawan lasagne or spegeti or wateva... the best... i like it so much. bleh tak tolong jgn bagi aku jeles...hahahahahh

cik diva said...

@che kay..

balik lah wei..nanti i belanja u makan itu char kuew tiew...hehehe..

@shu..

hahahaha...tau x pa..buat lah sendiri..suh wan bukak kedai char kuew tiew kat leeds...ok per..hahahaha...

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails