19 January 2010

saya di labelkan sebagai anak dara tua...from kawan yang bangang.

Assalamualaikum...


emm...minggu lepas dan sekarang cik diva tidak berapa sihat emosi nya...

banyak sangat peristiwa yang berlaku...emm...mula-mula rasa macam nak kata..past is past...but...past tu dah memang...tapi masih lagi berbirat di hati ni korang2 yer...

apa rasa korang....bila kawan yang dah bertahun-tahun tak jumpa..tetiba call borak2 panjang tapi ini yang dia cakap..

wei..umur dah 25 tahun...ko ni dah lah takda BF...pastu tak kahwin2 lagi...macam mana ni...ko ni dah memang sah dah ni jadi ANAK DARA TUA...!!! confirm dah ni..ANAK DARA TUA..!! ( dengan nada sungguh2 ni )

WHATTTT !!!!!!

apa korang rasa...?? rasa oren atau jingga..???

nasib baik kawan tu memang takda depan mata...kalau tak memang merasa lah lebam biji mata...koman2 pun rasa lah tapak selipar crocs ai ni...memang dia terbuntang lah biji mata t
engok cik diva ni mengamuk tahap hulk...

ai tahu lah dia dah kahwin..dah ada anak dah sorang...oh yer..kawan ai ni lelaki okey...so boleh tak ai cakap macam ni.,.,.

habis yang ko umur dah 25 tahun anak dah dekat umur 1 tahun tu...kahwin awal tak ke nama nya GATAL MIANG ke...???

btw....2 3 4 kali lah dia dok sebut tutttt kat ai ni...bangang punya kawan kan....emm...ai rasa otak dia memang tak berkembang lah..sebab stay kat kampung kot...ai sumpah dah dia jadi sesumpah...sesumpah tu plak ada kurap penuh kat badan...

sentap lah cik diva sekejap...tetiba ai rasa takut...gila kentang lah...psyco punya orang...dah lah kawan bangang ni call tengah hari...malam tu plak..my best childhood plak tepon malam tu plak..tanya raya cina ni balik ke tak..kata nya nak langsung akad nikah...

sekali lagi cik diva sentap...

whatttt????

tetiba...oh nooo....cik diva tetiba rasa lonely...macam mana ni...? my best childhood ada 4 orang...ana dah kahwin...yani kata nya raya cina ni...nurul belum kahwin..tapi dah ada stedy BF...but... what about me...?? ME ?? !!!!!

mula lah ai terpikir macam2 dalam kepala otak ni...ni semua gara2 kawan bangang tu cakap lah..macam-macam ai pikir....kena badi kah ai ni...? patut nak pi mandi bunga ke...?

macam mana nak berdepan ngan kawan2 sekolah lepas ni...malu...segan...takut...hina...semua campur gaul macam rojak buah....

FB tempat ai lepas geram paling cepat...berting tong ting tong lah kawan2 reply...uncle2 ai pun sama...

but...ai baru rasa lega...rupa2 nya....walau takda bf atau suami...tapi ai ada family yang kuat support di belakang...ai ada kawan2 yang sayang kat ai...tak kira jauh che kay di sabah...syu di leeds....semua support....umur 25 tahun tak bermakna ai dah di title kan sebagai ANAK DARA TUA okey...

kalau di rumah nenek...serius...ai masih di layan seperti ai ni baru berumur 15 tahun...agak nya..mak abah nenek semua tak restu lagi kot ai ni nak kahwin...tu yang tak sampai2 jodoh lagi...emm...ai percaya kan qada dan qadar...kalau kata nya ai ni memang keseorangan akhir nya...nak buat macam mana...

walau berbaldi lah mandi air bunga...kalau ALLAH cakap masih still sama...kita nak buat apa...? pasrah dan berusaha jer lah...

moral nya...jangan suka-suka hati jer main cakap...hari ni hari ai...esok lusa hari kawan bangang tu...jangan lupa dia ada anak...GIRL...kang ai mintak doa anak dia jadi ANAK DARA TUA betul2 baru ko tau rasa oren macam mana....

so...kalau boleh...minggu ni ai nak refresh mood baru...kawan2 yang lama tak contact tu pun ai rasa macam dah nak buang daerah from my bberry dah...buat semak list contact bberry jer...haru biru ada kawan macam ni...bukan nak kasi sokongan..tapi nak patahkan semangat orang...

so...itu jer ai nak luahkan....kalau korang ada kawan dah matang dan belum ada bf gf tu...jangan lah di tanya bila nak kahwin sebagai nya...coz...ai know perasaan itu macam mana...rasa hinaaa sangat bila di tanya begitu..rasa macam diri ni sungguh kekurangan...kita tak di tempat itu...kita tak tahu...berat mata memandang...berat lagiiiiii bahu memikul....

so kalau korang dah punya suami / isteri /pakwe / makwe....syukur lah dengan apa yang ada...sekurang2 nya..doakan lah kawan2 yang belum ada rezeki ni punya pasangan macam korang....aminn...itu lebih menenangkan perasaan orang2 seperti ai ni dari di pandang serba kekurangan dan hina...



see youuu...




1 comment:

Noorul Syuhada said...

hey cik shu..no worries babe.. u r still young.. getting married does not mean dat you are more LARIS dr org lain... it is wat we called jodoh right?... rileks la.. enjoy your time being single..best ape..

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails