05 July 2010

kedai alatan buat biskut dan kek

Assalamualaikum.....


wahahahaha...cakkkk....im back...uiii bahan banyak bersusun ni...

ni tetiba angin nak update blog datang..sebelum dia hilang baik aku buat cepat2..

okey.,kat FB aku kan...ramai lah plak duk tanya aku kat mana nak beli alat2 nak buat kuih atau perkakasan nak buat kuih...contoh macam chemical food grade ke...loyang moyang semua lah....semua2 lah...dari A to Z...







haaa..tengok...dari sudip sebesar kelingking...sampai lah sudip yang buat ketuk kepala orang pun ada yer...

sekarang dekat lab aku ni..pn.cheff sedang gila membuat cheese kek yer...selang 2 3 hari mesti ada cheese kek...so bahan2 nya pun semua beli di kedai hebat ni lah...

so kepada sesiap yang memang rajin nak masak..nak buat kek ke biskut ke...korang boleh lah cari di kedai BAGUS atau 2PLY....

kalau kat lab aku ni kan...memang kat situ lah dia orang ni duk mencari bahan2...chemical food grade...bekas plastik lah...macam2 lah...serba serbi barang dapur ada...murah dah lah murah jugak...lepas tu takd alah ko pening nak cari bahagian mana ko nak terjah kan...

ni ko masuk memang penuhhhhhh dengan alat2 buat kuih biikut masak semua....ko kena ada duit jer...hahahah ngan reti masak lah sekali...klu tak reti masak macam aku ni kan...pergi jugak kedai tu...tapi sebagai peneman jer lah...hahahahha

idak ada masa heh aku nak buat kuih bagai...baik siap makan yang pn.cheff buat jer..habis citer...hahahaha

okey ni kira intro lah sekembali nya aku di alam maya ni kan...uiii banyak betul yang berlaku sebulan dua ni...so kalau semoat aku story mory lah dalam ni...klu idak..kat FB atau tweet aku selalu memanjang menebeng kat situ..hehehe..,.

apa2 pun jom follow....


sekian titik.

4 comments:

diriku said...

he2..skrg dh stat blh cari dh alat2 ni..utk wt biskut time nk ry nt..=]

Shuhada Samri said...

@diriku

heheh boleh2...sila2...memang banyakkkkkk barang2 kat situ..murah2...

nnt jangan lupa hantar kuih kat kita sikit yer...

Najmi Anuar said...

hi syuhada..sy nak cari paddle besi/ plastik untuk ratakan kek tu..tgh gile membuat kek lapis lah katakan skg ni hehe awak tau tak tesco or jusco ade ke jual ye c:

Shuhada Samri said...

@Najmi Anuar

hemmmm kalau tesco dan jusco macam ada macam takda kot...

bagi saya untuk alatan bakery saya suka pergi ke kedai Bagus...

serius banyakkkkk barang2 bakery awak boleh dapat kat situ... :)

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails