03 November 2009

Aktiviti Panjat Bukit Larut Taiping

Assalamualaikum...

Hari kedua aku ada kat Taiping....semua nya dah siap planning...

So..senang lah kita orang nak budget masa dan aktiviti yang kami nak buat....Kat sana..sememang nya reduuuppp selalu...i like lah..tak redup terus hujan...jadi takda lah flat teruk sebab panas...

Jadi pagi sabtu tu..kami bermula dengan aktiviti yang agak mencabar jugak lah...hahahahaha...
kami nak naik BUKIT LARUT...waaa...macam mana ek rupa nya bukit larut tu....semua nya dah tak sabar2...semuanya dah siap seragam pakaian yang bersesuaian...

Bfast kami pagi tu di taja sepenuh nya oleh en,mat dan family...memang best lah...bfast umah en.mat..nasi lemak..roti canai...kuih muih...air plak 2 3 jenis...fuhhh...full tank okeyyy...

so..kami gerak dari umah dalam pukul 8 pg...dekat jer kaki bukit larut tu dengan umah kami...dalam 8.20 minit dah sampai..

Jom layannnn....






boleh teka tak kaki-kaki gerangan siapa kah ini semua...sambil menunggu time nak gi bfast tu...en.mat cakap...7.30pg bfast...jadi kaki terpacak depan umah dia kul 7.33pg...hihihi..












aku ada lah tak suka aktiviti yang kena jalan-jalan panjat-panjat ni okeyy..kah kah kah...tapi bila en.mat bg tahu naik landrover..so...aku cakap ok..saya ikut...kalau tak..i lagiiii sukaaa tidooooo jer...kah kah kah....lagi pun i tak bawak seluar track...so..belasah ngan jins jer...






ni lah tempat yang kami pergi tu...time ni tengah beli tiket nak naik land rover...rm6 hengget sorang...oklah tu..dari ko kena jalan kan...rm20 hengget aku sanggup bayar lagi.,..hahahaha...






kat belakang tu lah land rover yang bawak kami...en.nat cakap...kalau jalan...mengambil masa 3 4 jam baru nak sampai atas...fuhhh....idak lah aku nak menempuhi nya kalau tak naik land rover ni...hahaha...






dalam land rover ni..aku siap tanya pakcik driver tu....ni naik 9 orang kat belakang ni boleh naik ke bukit tu...and pakcik tu senyummm jer...mesti dia nak ckp...klu tak leh naik..takda lah orang sediakan land river ni kan..hahahaha...






time ni dah on the way...semua muka ceria lagi ok...nak sampai ke atas tu dalam 30 minit kot....jalan nya ya ampppunnnnn gila bengkang bengkok...memang jenis corner yang maut punya...kalau ngan keta kancil aku tu...kirimmmm salaaaammm jer lah..memang tak lepas...






Bila sampai atas...tapi ni bukan puncak tau...ada lagi dalam 2 km kot nak sampai puncak...tapi semua dah sewel...kah kah kah...terutama budak ni....memang muntah semua...ko bayangkan bfast tadi sikit punya best makan..nasi lemak,roti canai,air milo..fuhhh..mau tak muntah ko...dah lah jalan nya sikit mcm ular kena palu...peninggggg..!!






Kat atas tu jugak ada chalet...dan cafe di sediakan....tapi mcm takda orang jer nak minum makan kat sini...smeua dah pening2 takda makna nak makan minum lagi...hahahaha






so..ni lah sign bord nya....yahhh..akhir nya aku dapat tawan jugak bukit larut ni...( tawan dengan land rover okeyyy..hahahaha)...time tu hujan rintik2...memang sejuk lah skit...






ada ke orang nak panjat gunung ganang siap bawak payung kah..??? hahahhaha...sekarang panjat gunung ganang style moden okeyy...






ni dia buat mcm tugu lah..senang kalau nak bergambar...






hahahahaha.....






Di atas jambatan gantung nya...time naik ni..semua muka pucat2...berhati2 takut jadi macam kat dipang tu...











kak ct mcm nyonya jual sayur kan...pakai topi mcm tu...macam jual sayur kat cameron highland...hahahaha...






ni jalan...sungguh licinnnn sangat....aku dan nak main gelongsor dah..nasib baik sempat pegang..kalau tak..emm...gededabb....hahahaha...






cantikkkk.....






bukit nya memang curam..tapi lawaaa....nasib baik tak panas....












pemandangan dari atas....






itu rumah tu pun..sekali naik kena 8 orang jer...so jalan yang baik..aku langsung tak naik pun...wuii..i takut lah...saya adalah seorang yang gayat...hihihi






main buaian di tepi lereng okey....






peaceee.....besttttt nya memori ini....




ps / bila nak balik...mekdah duduk depan ngan driver land rover...bila turun..ezreen plak yang ganti mekdah pulak...serius pening sangat bila turun...ezreen sampai kan dah kena bukak plastik sebab nak muntahhh....hahahaha...




3 comments:

Noorul Syuhada said...

haahha...mekda la org nya...huhuhu

shuhada mohd samri said...

yo lah...

sapa lagi...dia ngan ezreen...

memang elok lah..sepadan..

hahaha...

Noorul Syuhada said...

huhuhu..sepadan sgt wei

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails