03 November 2009

Night Safari dan Doli Char Kuew Tiew

Assalamualaikum....


aktiviti malam pula menyusul....

Mesti korang menyampah kan...banyak sangat nak di cerita...

Tak kira...aku nak tempek jugak kat sini...

Ok malam tu pulak kami ke ZOO NIGHT SAFARI TAIPING....





Yang baju merah tu SABUN okeyy...ni kita orang nak gi beli tiket....harga tiket untuk dewasa rm16 hinggit dan kanak-kanak rm10hinggit...






haa...baca2...kot2 ada sapa lepas ni nak gi lagi..boleh lah rancang perjalanan anda....agak nya kalau pergi time cuti sekolah..lagiii lah ramai nya umat-umat....selama ni asyik dok pi zoo yang siang...jadi nak rasa plak pi zoo malam....






CUKUP..!!...semua ada...time ni anak cina yang tolong klik kan pic kita orang ni...time ni en.mat tak ikut okey....dia nak jugak layan family dia...takkan asyik ngan kita orang...cuma en.mat dah peta siap2 mcm mana nak pi night safari ni...






Lepas ambil tiket...dia ada dua option...kalau nak jalan kaki...atau nak naik train....so..kami pilih nak naik train...sebab semua dah macam kuyu dah...akibat Bukit Larut siang tadi....jadi kena lah beratur kat sini tunggu train datang....






Bila malam pulak....dalam night safari ni..tidak dibenarkan klik gmbr pakai flash...habis dah tak pakai flash..apa nk nampak nya...haa..mcm gambar ni lah...kelammmm jer....agak nya..dia takut haiwan2 dalam ni terkejut bila kena flash...






Haswani ani tanpa cover-cover....hahahaha....






ada lah dekat 15 minit kami kena beratur tunggu train sampai....






ni bila dah naik train...kena duduk satu seat tu 3 orang...aku ...wani..dan mekdah....kat depan aku..kak ct...syaza dan sab...kat belakang aku plak..ami..faikah dan ezreen..gelap kan bila ambil gambar tak pakai flash....

Tapi...i tell u arr...memang kureng arr pi waktu malam...gelap jer...sesetengah kandang jer dia pasang lampu kecik tu...kalau nak jalan pulak..ayooo...luas tu...memang tak larat...dalam sejam gitu pusing-pusing atas train...pastu dah siap...emm...kureng arr waktu malam...





time ni dah kuar dah...tengah tunggu en.mat datang pick up kita orang nak pergi makan...yuhuuu...






Tadaa....kami malam tu santap di DOLI CHAR KUEW TIEW....rasa nya restoran ni pernah masuk tv...emm..tempat pun macam ala-ala kopitiam gitu...dalam air cond okey...siap ada pintu auto lagi...okey lah selesa untuk family....






Ni aku punya order...fuhhh...kuew tiew specel...yang special nya...
kuew tiew nya lebih..udang lebih...telur lebih..kerang lebih...= rm8hinggit....

Hua hua...sekali makan boleh lah..makan hari2 idak lah...







kita orang dok asing-asing..sebab kerusi dan meja nya tak cukup...yang best nya meja kami cepattt jer dapat..tu yang best....

so..lepas makan...aku...sab...kak ct...dan syaza..balik dulu...yang lain nak gi bank lah...macam-macam lah....

balik siap2 nak tido...terus kong...aku pun tak sedar pukul berapa dia orang balik...tahu-tahu esok pagi dia orang cerita sesat nak balik...tapi sempat tu singgah tasik bergambar la kaedah nya...huhuhu....

Nest blog...kemuncak holiday kita orang,...tungguuuuu.....






4 comments:

Tart LovEr said...

muka x cover sebab ko tak fokus kat jerawat...bagus2=)

Noorul Syuhada said...

bab yg zoo mmg aku tak berapa nk jeles.membazir tenaga je..hahaha... yg makan tu sy mmg jeles...huhuu. sedihnya cik su..

kat sini seafood agak mahal..yg fresh mmg mahal.. kalo udang tu sekilo dua kilo smpi la 20 pounds..heheh..kalo nk yg murah, bli yg frozen je. nasib ler aku tak ler giler sefud sgt....

tapi tgk mee udang tu...teringin gak

shuhada mohd samri said...

tapi ada kisah di sebalik mee udang tu shu..

di sebabkan mekdah makan terlampau banyak..

esk nya badan dia habis naik bengkak2..merah2...gatal...

memang mekdah mcm budak2...hahaha...muntah...naik gatal2 badan...

Noorul Syuhada said...

mekda ni kelaka la..

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails