04 November 2009

Lake Town Bukit Merah

Assalamualaikum...


Yahooo...ini lah kemuncak nya....LAKE TOWN BUKIT MERAH....

memang oklah kat sini pun...kalau nak mandi manda with family dan kawan-kawan....

banyak lagi tempat yang boleh kita pergi...kat ipoh ada dua....satu lagi LOST WORLD TAMBUN...

so kita kena try lah semua water park kat malaysia ni...






Our leader..en.,mat and family....so..jadi 3 buah kereta lah yang ke lake town bukit merah ni...memang tak sabar-sabar nak mandi okey....

siap dah pakai suar mandi dah belah dalam ni...senang tukar baju leh terus terjun...hahahaha...






semua dah pakai baju yang senang nak lompat masuk terus...kat luar dari team park ni...memang banyak mainan dah gerai-gerai....duit jer yang tak berapa nak ada...huhuhu..






happy-happy...nak mandi manda....nak berjemur panas...huhuhu...






ni pintu gerbang team park nya...ni belah luar...






mesti bergambar dulu sebelum masuk yer kawan-kawan...senang buat kenangan untuk anak cucu esok-esok...





ok..kat sini dia sediakan banyakkkk tempat-tempat yang leh kita masuk...dan lain lah harga nya...ada satu park tu...leh pergi pulau orang utan..pulau tu berbentuk LOVE ok...kena naik bot bagai lah nak pi sana...kalau nak gi tu..mungkin kena ambil masa yang agak panjang...

So kami semua dicide nak ambi tiket WATER ECO COMBO...includes WATERPARK,ECOPARK,AND CHAIRLIFT OR SKYCYCLE... dewasa rm39 hinggit...dan kanak2 rm33 hinggit....en.mat dan sefamiy ambil waterpark jer...





di tepi kiri kanan lorong nak ke waterpark ni...macam-macam gerai ada...kebanyakan nya gerao yang jual macam gini lah...so..kena pandai pilih....dan semestinya aku kena beli untuk orang2 di shah alam...kat sini jugak ada food court nya...kita leh kuar dan masuk balik hanya dnegan scan tiket yang di tempek kat tangan tu lah....






Ni lah tiket nya....memang macam ni lah pi mana-mana pun waterpark kat malaysia ni...takda yang luar biasa okey....hahahaha...






Ini lah pintu gerbang nya...






Okey....kan tadi kita ambil tiket termasuk WATERPARK,ECOPARK,AND CHAIRLIFT OR SKYCYCLE tu kan...so..kami di nasihatkan supaya pergi tempat yang kering2 dulu....

First nya kami naik CHAIRLIFT ni dulu....memang gayat siutttt.....aku dah kecut perut dah...nasib baik leh naik 2 oarng satu gondola ni...

bang...ni takpa ke naik 2 orang ni...takda limit ke berat berapa..???

hahaha...untuk keselamatan okey..!!...ko ingat rendah naik benda ni...uiii...berpeluh tapak kaki aku....





Aku naik ngan sabrina...memang tak takut betul lah minah tu...siap leh pusing2 kiri kanan..klik situ sini...aku plak dok menjerit suh dia dok diam,...gila ko...tempat pemegang gondola ni ngan roda nya...adduhhhh...halus manis nya...aku memang kecut perut....

Kak ct ngan syaza....dia pun pucat lesi jugak..leh sempat laung kat aku belakang ni...lepas ni balik semula rela dia nak jalan kaki...hahahaha...

Aku bila naik benda ni..macam-macam lah aku pikir...macam mana lah kalau jatuh nanti...macam mana lah kalau kot2 terjadi macam citer final destination tu...hahahaha.,..






Ko lalu ikut atas...orang kat bawah tengah mandi manda...pastu nampak lah semua tempat-tempat kat dalam tu...naik benda ni untuk ke ECOPARK...nanti bila dah sampai ECOPARK pusing-pusing sana..then balik nanti pun naik ni jugak...






okey lepas satu azab....ni dah sampai ECOPARK...tempat ni lebih kurang mini zoo lah...tapi bila di pikir kan balik...lebih berbaloi di sini dari night safari tu...memang berbaloi2...





Haiwan-haiwan kat sini sungguh amat jinak sekali....kita leh sentuh-sentuh belai wei....night safari..ko ada..??? hahahaha.....





itu binatang aku lupa lah nama nya...tp nama timangan nya aku ingat...AYU okeyy...!! dia duduk atas bumbung buaya tembaga...takda pagar2...leh jer dia dok diam kat situ...memang friendly lah...cuma orang2 kaunter nya jer..tak friendly langsung..FAILED...






Ni kambing apa entah...tapi sungguh jinak....agak nya dah biasa...yang best nya...2 3 kandang haiwan...ada sorang abang guard tu dok jaga...dia lah yang bagi penerangan sikit sebanyak...memang baik lah abang ni...hensem plak tu..huahuahua....

SABRINA...ko buat apa tu.?????? hahahahaha..boleh tak sentuh kambing tu lepas tu dia cium tangan nya tu....hahahahaha....






ni kandang arnab...apa yang best nya...abang guard tu kasi masuk koo.....haa..per lagi..semua lompat masuk lah dalam kandang arnab tu..kejar arnab...






haa..tengok2...aku adalah pencinta haiwan-haiwan sebegini okey..yang tak garang..yang senang di bela...contoh arnab dan kucing...dua2 ekor ni pernah di bela kat umah...

tq mekdah..tetiba aku rasa artis....hahahaha...






kenapa tu...??? sebab di macam nak lompat2 tau...agak nya takut dengar suara kita orang yang riuh rendah dok kejar arnab...abang hensem tu senyummmm jer....






ni aku tolong pegang..sebab pn.ct macam takut2 okeyy...hahahaha






abang ezreen suar bunga2 biru ni pun dapat tangkap sekor...






Kuar dari kandang arnab..singgah kandang rusa...memang jinak lah haiwan kat sini...






time ni takda makanan lah...sian rusa tu..kita orang acah2 acah jer...ada sekor rusa tu nk sondol punggung sabrina...nasib baik syaza nampak...hahahaha...






kat ECOPARK pun ada kedai macam ni....SABRINA jer yang membeli...tau dia beli apa..??
beli KIPAS jer..hahahahaha...





ni plak SKYCICLE....kita prang skit punya excited nak naik ni....sebab kalau nak jalan...kita kena kayuh sendiri..pusingggg kawasan ecopark ni...

alkisah nya...siap gila bergambar dan ready nak jalan...bila abang guard tu nak tanda tiket...rupa2 nya...kami tak leh naikkkk...hahahahaha...

rupa2 nya...kat tiket tu dah tulis...WATERPARK,ECOPARK,AND CHAIRLIFT OR SKYCYCLE....so..klu dah naik chairlift....tak leh lah naik skycycle...nak naik jugak pun boleh..tp kena bayar lagi rm5 hinggit lah...hahaha,..

so..lepas tu...terus balik ke waterpark...dan salin baju..haa..ni nak ckp ok...semua orang2 kaunter dan loker nya memang tak mesra alam okey...FAILED...

Time mandi manda tak dpt nak klik2..sebab semua barang simpan dalam loker rm4 hinggit sekali masuk..tak leh nak tutup buka ok...nak tutup buka boleh..tapi bayar lagi rm4 hinggit..

we all semua main lah riuh rendah sini sana...tak perasan sampai dah kul 3 ptg...so..berenti salin baju...terus gerak....we all semua berenti makan kat R&R sungai perak...haa...jumpa abg jem ok..ngan wife nya....hahahaha...

Sampai kat shah alam dalam kul 7.30 mlm...dah lah hujan lebat...tu yang jalan pun kena slow...apa-apa pun..kami memang enjoy walau penat dah tak cukup tido...we are happy together...susah tau nak set kan masa semua ni...tapi..mungkin di berkati..so..we go on jer lah..

apa-apa pun..sekian holidays kita org..next blog dah takda citer2 holidays dah..korang pun muak kan...so...dengan iklan ni...CUTI-CUTI MALAYSIA...SAYANGI LAH NEGARA ANDA..






3 comments:

Noorul Syuhada said...

best la..tak sangka korg jd gk pi

shuhada mohd samri said...

tu lah shu..

kalau ko ada lagi best wei..

sob sob sob

Noorul Syuhada said...

sobsobsob

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails