02 November 2009

Mee Udang Taiping Time..!!

Assalamualaikum....

Okeyy....seperti yang aku janji...blog kali ni nak cerita dan kongsi gambar ngan korang..

Pasal our dinner kami bila sesampai di Taiping ni....

Malam tu..our pemandu pelancong kita orang bawak makan yang special bangat....MEE UDANG...ini cerita mee udang ni.,dari awal tahun lagi tau..dok berzikir di tepi telinga ni...hahahaha...dan di sebab tu jugak lah kita orang ni gagah2 kan jugak pi Taiping ni sebab nak rasa MEE UDANG KUALA SEPETANG..

en.mat...nak jugak makan kat kedai yang masuk tv tu tau...nampak macam bestt sangat...

tu ayat mekdah....hahahaha...





so..malam tu kita orang makan kat kedai ni lah....kedai nya betul2 tepi jalan...bila masuk memang nampak yang amat lah kami ni semua tak pernah makan mee udang ni..hahahaha...bising gila..tak hirau dah orang sekeliling..janji dapat makan...

Tu belum ngan flash kamera masing2...orang-orang situ pun tengok lain macam jer..bayangkan kami 9 orang semua...campur ngan family en.ahmad 6 orang...takkan berbaris panjang meja makan kedai tu...





memang excited gila sorang-sorang muka....nampak sangat satu family...tapi kerinduan pada yang berada jauh dari kami tetap di hati...Pn.shu...nanti kita pi semula bila ko balik okeyy...hihihi






ni lah barisan tentera kita orang malam tu....yang i kureng satu kat sini adalah...wei kedai dia ada NYAMUK lahhhh....eee..tergaru-garu aku...almaklum lah kedai nya agak dalam hutan skit...memang warung tepi jalan...






ni lah family mejar ahmad..huahuahua...family nya memang baik dan sanggup melayan kerenah kita orang ni...tq en.ahmad dan family...nanti lain kali boleh lah datang lagi...






Sambil nak menunggu mee udang datang.per lagi posing kaw-kaw lah....terbeliak mata orang-orang yang makan kat situ...itu budak baju hijau nama syaza...kita orang cop kan nama dia OYIEN kecik....sebab sapa2 nak ambil gambar..mesti ini budak akan terjah sama masuk...adakah OYIEN pun baca blog aku..?? kah2...






ini our driver kesayangan kami ni...SABUN...kalau takda dia...kalau takda keta baru dia...tak sampai lah kami ke Taiping...huahuahua..






What the ??? haswani ani sedang melakukan cover-cover..hahahaha....udah2 lah wani....






Haa...ini lah rupa nya mee udang....kat kedai ni ada 3 jenis mee udang tau....
1.mee udang rm6 = udang nya kecil skit...dan ada beberapa ekor jer dalam 4 gitu...
2.mee udang rm10 = udang yang besau2 mcm dlm gambar ni..ada 9 ekor...
3.mee udang rm12 = udang yang besau gila dan ada dalam 6 ekor gitu...

dan kuah nya pun OKLAH...tapi yang amat pedas...i tak suka satu jer ada lah plak taugeh...tapi di sebabkan aku order satu mangkuk rm10 HENGGET....jadi aku telan jugak lah taugeh tu...rugi wei...korang mesti cakap mahal kan...tapi kalau kita tak pernah try berbaloi lah...kalau hari2 nak makan rm10 hengget ni..emm..kim salammmm....






haaa..ini lah semangkuk rm10hengget tau...ini belum makan pun...sebab tak bersepah-sepah dengan kulit udang dan tisu...kenapa..?? sebab pedasssss...dah tentu lah berpeluh2...






ini lah mee udang rm12 hengget tu....ni order nya dari AMI...uiii..meriah ko...makan udang besar gila ni...





haa..betul kan aku cakap...licinnnnn aku telan....tinggal kulit udang jer,.,,






acara lepas waktu makan...time ni dah habis makan..tapi ada kontreversi lah plak...kak siti..ami...dan wani order jus oren okeyy...!!..tapi ya ampun...lambat gila nak datang...agak nya tepon orang shah alam dulu tanya mcm mana nak buat jus oren ni..hahaha...2 3 kali dok tanya orang kedai tu.,semua nya macam di pukau...bila dah siap makan baru lah tergedek2 datang hantar.....FAILED....!!






ni lah jus oren nya....adakah dia luar biasa..??? adakah gelas nya memang luar biasa..?? kenapa lambatttt sangattttt......



Lepas makan kat kedai ni...sebelah nya tu ada kedai runcit...dan kedai runcit tu ada jual minyak kereta...cuma yang jadi jakun nya kami ni semua...pam minyak nya...macam pam minyak dulu-dulu...betul-betul depan kedai ni ada 2 biji pam jer...takdanya mat2 bangla nak tolong bersih kan cermin kita tu...emm..perlagi...berduyun2 lah plak nak bergambar nya...i tak sempat nak tempek kat sini...

Tunggu aktiviti seterus nya...memang best aktiviti lepas ni...tunggguuuu...




3 comments:

Tart LovEr said...

aku mmg tak pueh hati dgn servis dia...cam siputttt...rasa cam nak tembak je...eeerrghhh

shuhada mohd samri said...

tu siput biasa...

kena tambah SIPUT TUTTTT..

hahahaha

Noorul Syuhada said...

sipu ttuuuttttttt..pjg sket eh

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails