02 November 2009

Holiday At Taiping Perak ( On The Way )

Assalamualaikum...


Wahhhh...ada kawan aku ckp..

wei..gila kentang ko nak gi berholiday tengah2 bulan time ni..kayo gilo ko...

ok..jawapan nya...ko pergi lah bercuti yang under budget time tgh2 bulan ni...contoh nya..pergi yang tak jauh dari tempat kita jer..pastu pi ramai2...

Of course lah kita share2 lah semua budget tu...minyak keta...tol...hotel..dan sebagai nya..kan senang....dan plan siap2 mana tempat kita nak gi...senanggg

Yang penting kena cari kaki yang memang sekepala...senang nak comunicate...kalau tak..susah nanti...sorang nak ke hulu..sorang nak ke hilir...dan kalau boleh biar ada yang tahu selok belok tempat tu..baru lah kita tidak di tipu bulat2 kat tempat orang...

ok..jom layan gambar time kita orang on the way nak ke TAIPING PERAK 30hb10 hingga 1hb11 2009...






Ok..kita orang berlima...sab ( driver )...aku ( co-driver )...kak ct ( banker )..mekdah..( co-driver ) dan syaza ( anak k.ct )...dalam keta sab...time ni baru jer masuk highway...semua excited tak sabar2 nak sampai taiping.....






So...sedang2 jer lah dalam keta baru sab ni...cd2 lagu..semua layan ambik dalam keta aku...so..memang enjoy lah..macam-macam kami borak...sampai dekat tapah cam gitu..hujan yang maha lebat...so driver kami sorang yang berhemah okeyy...bawa slow2 jer...







Muka masing-masing ceria...excited gila...sampai ada yang tak gi keje...kah2..






ini label..bila nampak...gila suka beria2...makna nya dah sampai lah ni...exit cangkat jering..nanti our pemandu pelancong kami en.ahmad dah menunggu ketibaan kami...ohh..lupa..kami konvoi 2 buah kereta...satu lagi..ezzren..ami...faikah...dan wani..naik myv ezreen......





yang penting bayar tol dulu..semua nya...rm33.50..banker2...kuar duit cepat...






haa..lega..dah sampai taiping...dalam kepala otak time tu....nak makan..nak makan...sebab masing-masing dah lapor...dalam kepala dok ingat...mee udang...mee udang...






Ni pemandangan dari depan homestay kita orang...nampak bukit larut...selang dua tiga buah umah dari umah en.ahmad...dan...nampak tak myv ezreen tu...haa..kat bawah 2 3 buah umah dari umah kami...umah budak2 lelaki...pandai nya..en.ahmad susun kedudukan umah kami...





tu lah en.ahmad dari belakang..hahahaha...umah ni memang selesa...ada hall yang besar...dinner hall siap meja makan...3 buah bilik...1 ada air-cond ( yang tu semesti nya tuk aku..hahaha..)..dua bathroom...ruang dapur...peti ais..mesin basuh...tv..satu bilik tu untuk bilik semayang...mmg selesa kalau 2 3 family nak berkampung...






Mekdah dan Wani...time ni tengah tunggu nak gi dinner....






Sab...Faikah dan Syaza....





Me dan Kak ct...






macam-macam gaya ada...sambil nak menunggu gang2 lelaki datang dan nak gi makan MEE UDANGGG..!!....


Next blog aku cerita pasal our dinner kami mee udang di Kuala Sepetang....






3 comments:

Noorul Syuhada said...

bestnya

Srikandi_Cahaya said...

akak g homestay kat taman lake view kan..??

shuhada mohd samri said...

@srikandi_cahaya

emm...tak tahu lah..lupa plak..tapi kasawan taman ni dekat lah ngan zoo taiping tu..btl kot...

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails