11 November 2009

Gotong Royong dan Luahan Hati

Assalamualaikum....


GOTONG ROYONG MENGERATKAN LAGI HUBUNGAN....

betul kah..??? hahahaha....tapi nampak macam kena paksa rela jer....

Semalam 10hb 11 2009...Food Tech buat Gotong Royong Perdana..melibatkan semua student2 final year...student diploma dah settle hari tu..lepas lunching produk hari tu...

yer lah...kan lepas ni dah nak habis...tapi sebenar nya acara ni memang tiap-tiap tahun diadakan baik lah diploma...degree..dan post gradued....

so para2 lecturer nya...sila beri kerjasama anda...hahaha...ingat.. ACARA SETIAP TAHUN...ada exam ke apa ke...takkan satu hari pun tak leh kot...dah menyepah kan lab satu semester...mintak 1 hari pun berkira kah..????

Dan tentu ada sponsor makanan okey....hihihi





kita mulakan dengan lab analisis m201....emm..ini lab memang kritikal gila-gila kentang lah...

tengok lah mcm mana alat radas segala macam bagai ada...so...memang kena all out kat lab ni..

ai know so much...!! hahaha..sebab ai pun pernah jaga lab ni....kalau-kalau plak dapat student yang hampeh..leh terajang2 jet sky tu...memang lingkup lab ni....

itu yang dulu ai selalu kena blood high pleasure okeyy...!! hahahahaa...






so...semua kena kuar kan alat radas segala mangkuk kaca semua...untuk di kira inventori...dah lah 13hb ni ada AKNC....uiii..banyak songeh lah....

kod warna yang di gunaka kat lab analisis ni...KOD MERAH...bahaya ooo....

so..sapa readers2 aku yang baca ni...kalau jumpa apa2 stuff yang berkod merah..sila pulangkan ke lab m201..paham..???






Ni plak lab instrumentasi....ni lab ai lah....so..lab ni..takda lah kritikal gila...cuma still lagi ada benda2 yang memang kena let go...

sample2 yang di gunakan pun masih lagi belum terbuang....itu belum cuci lah...macam-macam lah keluar bila dah gotong royong ni....






Itu makcik baju purple...memang all out...hahahahaha....semua nya di korek...ini our PPS kita orang....

kalau tak korek tinjau semua...alamak ehhmmmm....berkulat lah kat dalam kabinet tu....






Kat lab ni plak...KOD NYA BIRU...so...tak bahaya sangat...walau still pakai asid bagai...tapi under control...hihihi...





dalam kandang pun kena kemas jugak okey...ni harta karun masih lagi tersembunyi dalam tu..sebab dah tak tau nak campak mana...

Takda space dah wei....





ni dalam lab prosessing....ini lab kedua kritikal...hahahaha...hai pn.ct...hahaha...

dalam ni...lagiii lah bersepah....dengan sample2 asal student....

ni kat wet kitchen...





Ni lah masalah besar nya....dalam COLD ROOM.....

sebelum ni...bilik ni nak masuk kaki sebelah pun tak leh wei...memang pack gila2 kentang lah...

tengok lah berapa beg plastik hitam tu...eeee....teruk2.....






ni budak...datang dah lah lambat...so...paksa dia cuci itu bilik...hahahaha..

padan muka mubin....

sesetengah student complain....barang2 tak cukup semua...sebab post gred jugak guna...dah tak pasal2 dia orang kena halau naik duduk lab siswazah...padahal semua pakat2 sembunyi sendiri..buat harta sendiri....

i miss so much my frenss tau....wei...dtg lah lepak lab aku....hahahaha...






Kalau nak harap sorang2 student datang cuci tambah buang sample nya....

emm..kim salam lah....walau seketul bikar tu tepi nya....dia orang boleh kata..

kak...ni bikar bukan saya punya...

yang tu..yang ni..bukan saya guna...

memang keje kami nak pantau tu semua....tapi kalau ada yang mcm ni..boleh ke di pantau...?? bukan di pantau...kalau aku bantai terus...hahahaha...

tu lah ayat wajib nya....time guna dulu..tak hengat dunia...bila nak kena kemas cuci...semua buat2 lari..lupa bagai semua...hilang ingatan terus baru tau..!! ada jugak yang langsung tak datang time gotong royong ni...

semua main campak masuk dalam sinki...sesetengah student yang takda CIVIC memang macam tu lah....

emm...harap lepas2 ni...boleh berubah....dah naik muak dah dengan alasan sebegitu...kita orang tak da dah nak marah2...tapi kita orang buat tak tau..lantak ko lah...hahahaha..

baru padan muka....berkira sangat....kita orang pun leh berkira jugak...pastu time nak mintak tolong...baru terhegeh2 datang tersengih2....

menci tau....hahahahaha..






1 comment:

KaY FaiZaL said...

Ko rindu aku tak? Hehehe

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails