17 November 2009

@#$*&%^ Yang Senget...

Assalamualaikum...


Apa perasan korang bila orang yang kita harap dapat membantu kita tapi menerima nya dengan sambil lewa....??

kalau ai..rasa macam nak pergi tunjah2 jer kat muka tu....tak kena..memang tak rasa...cuba letakkan diri kita di tempat orang tu...mau nya rasa tu langit tinggi rendah....

kenapa ai letak entry macam ni...?? sebab ni kejadian yang menimpa family ai sendiri...bukan nya ai ni anti kerajaan atau pihak berkuasa...tapi adakah diaorang semua ni faham masalah rakyat jelata yang sememang nya takda kuasa ni...

kes ni antara POLIS (yang di copkan sebagai penyelamat pembantu rakyat jelata...tapi..semua HAMPEHHH).....dan my family....

we all semua dah buat report DUA KALI dalam masa 4 hari...tapi satu apa pun TARAKKK....macam masuk telinga kanan keluar telinga kiri...memang we all akui PARA-PARA POLIS KEBANGGAN NEGARA ni semua nya sibuk membenteras jenayah....tapi...apakah yang terjadi dengan report2 yang di buat nya....

masuk bawah meja kah..???
masuk dalam kotak kah..??

walhal nya...kami sendiri yang bergerak mencari maklumat...tinggalkan kerja...duit..masa tak yah cerita...itu kami tak peduli...bila dah dapat information yang menunjukkan ke arah suspek...kami salurkan ke pada pihak POLIS YANG BUDIMAN...kerana kami tahu batas2 kuasa kami hamba2 yang tidak punya kuasa dan suara ni...kata nak pupuk saling memerlukan antara POLIS GAGAH PERKASA dengan rakyat semua...

Tapi apa yang kami dapat sungguhhhhhhh MEMALUKAN PIHAK POLIS YANG BUDIMAN ni....contoh nya macam ni....

hello polis....kami ada dapat petunjuk mengatakan yang suspek berada di polan polan polan luar dari selangor dan dah dapat nombor telefon seseorang...

eh u...u ingat di polan polan polan tu kecik ke....?? ( nada mcm nak tengking2)

bukan kami suruh polis2 semua pergi sana...kami cuma ingin bagi maklumat jer...bukan nya nak mengarah2 pula...( nada lembut lagi )

takkan kitta orang nak pergi sana plak...dah kalau anak u tu kepala batu keras nya..tu sebab tak balik2....( nada marah )

habis..apa guna ada IPD..IPK kat setiap daerah..setiap negeri kalau itu pun tak leh nak buat keje...kalau kami ada kuasa boleh pergi serang...sah kan nak buat report...nak tengok balai pun tak hingin kalau polis sendiri bersikap macam ni....( nada marah skit )

terus polis tu letak call....so..apa pendapat korang..??? kalau mcm ni lah gaya nya...bila masa nya pihak berkuasa nak mengeratkan lagi hubungan dengan rakyat jelata ni....dia orang ingat kami ni takda kuasa...orang kampung...bodoh lah yer..??? jangan cepat memilih bulu...

cuba korang pikir..kalau yang hilang tu anak somebody...what u think now..???emm.....jawapan nya aku pun malas nak cakap dah....sebab nasib nya kami bukan orang somebody...tapi tak semestinya kami ni takda sedara mara..kerabat handai semua..

dengan hanya sekali call...kami dah buat aduan tentang POLIS BUDIMAN tu,,,,dengan ketua balai polis melaka merangkap ketua siasatan jenayah..THIS MAN IS MY FAMILY...cousin abah ai...uncle ariffin...ambik ko....!!..kami seboleh2 nya tak nak guna orang dalam...lagi pun auncle ni dah bercuti lusa nak berangkat pergi mekah...tapi dia sempat tolong lah sikit sebanyak...

Dan semalam kami dapat call dari bukit aman ada temu janji pagi ni...di aturkan oleh my uncle ariffin...so..pagi tadi auntie ai panjat lah bukit aman tu...mengadu serba sedikit..ambik ko..!! korang tahu2 lah apa yang jadi pada polis tu...padan muka...tu lah..lain kali jangan sombong bodoh ngan orang2 lain ni...nanti diri sendiri yang terjerat.

setakat pangkat SARJAN..apa lah sangat...tapi moral of the story nya...walau tinggi mana kita ni belajar ke...ada jawatan ke...apa ke...yang penting BUDI BAHASA tu...lebih2 lagi kalau kita ni memang keje nya berurusan dengan orang ramai...so..apa yang kita buat..kita cakap...itu akan di kira...kalau tak nak kira...baik pi masuk keje dalam hutan...hahahahaha....

apa-apa pun...pasal this girl..memang takda jumpa2 lagi...bila jadi macam ni..sebenar nya banyakkk hikmah....baru kita tahu siapa kawan kita....adik beradik bertambah kamcing...kita banyakkk dapat pengajaran...supaya kita lebih berhati2 dan serius dalam kehidupan ni...emmm itu lah selingan nya..

entry pasal my baby baru pun belum kuar lagi ni..takpa2...tunggguuu dulu....kita bagi laluan pada yang lebih mementingkan....oh yer....Thanks a lot buat redmummy sebab sudah tolong war2 kan dalam blog merah nya....i likeee lah kak template baru...hihi... semoga doa2 dari korang semua...menjadi azimat dan semangat buat kami sefamily...tqqqqqq....




1 comment:

syuhadarazali said...

cik su..caner leh hilang? dia larikan diri ke? dah la muda plak tu..bahaya ae

Blogger templates

Related Posts with Thumbnails